Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsdalen 1-3
14.11.2021, 13:00
Glasskula: Kongsvinger - Eidsvold TF
Høsten har ankommet. KIL jakter ufortrødent videre på opprykk, mens mange av byens borgere nå også kaster seg ut i jakten på æljen..


Lørdagens motstander er også årets nærmeste nabo i serien, Eidsvold Turnforening. Det er ikke mange milene å kjøre for å ta seg mellom Gjemselund og Myhrer stadion. Men det er mye skog og Ælj langs veien, og skogens konge går nå en usikker tid i møte, nå som jakten på den også drar i gang. Vi får ønske både KIL og Æljen lykke til med høstens strabaser.

Den geografiske avstanden mellom Kongsvinger og Eidsvoll har også medført at massevis av både spillere og trenere har vært innom begge klubber. Listen hadde blitt lang om vi skulle oppsummert alle, så vi får nøye oss med å nevne at både Vedeler og Aadnøy så sent som i fjor var innom Eidsvold TF. Mens Jørgen Kolstad nå spiller hos dem, etter at han for noen år siden la opp som fotballspiller i KIL. Så får vi også ta med at han må sone karantene i morgen og ikke blir å se på banen i kommende oppgjør.

Skribenten sitter med en følelse av at vi har møtt Eidsvold TF til kamp titt og ofte gjennom historien, men det er faktisk ikke så mange ganger vi har møttes i obligatoriske kamper i «nyere tid». Bortsett fra 2 oppgjør på bortebane i cupen, i 2006 og 2012, så har vi kun møttes til seriespill i 2002 og 2003 i løpet av de siste 40 årene. 2002 var som kjent ikke noe stort år i KIL’s historie. Her endte vi faktisk opp med å tape begge kamper mot morgendagens motstander. Men siden den gang har vi radet opp 5 strake seiere på 3 seriekamper og 2 i NM. Dette inkluderer også årets kamp på Myhrer Stadion hvor vi leverte en solid kamp i solsteika og tok med alle poengene hjem og resultatet 1-4.

Eidsvold TF er uansett ingen walk over. For tiden befinner de seg på 5. plass på tabellen, de har både Asker og Tromsdalen bak seg med 3 kamper mindre spilt, så det kan nok sies at de reelt ville vært bak begge disse lagene om alle lag hadde spilt alle sine kamper. Det er uansett et hardtarbeidende lag som også har levert solide resultater nå de siste ukene. De kommer fra 5 strake kamper uten tap, og har blant annet slått Alta på bortebane, og holdt Asker til uavgjort nå nylig.

KIL på sin side står med 10 seiere av 10 mulige på hjemmebane denne sesongen, 8 i serien og 2 i NM. Vi er på stø kurs mot opprykk, og lørdagens motstander skal være overkommelig med den formen våre gutter har vist den siste tiden. Vi kommer nylig fra kamp på onsdag i NM. Eidsvold TF har hatt lenger hvile enn oss før morgendagens kamp. Vi tror uansett at dette ikke vil gi noe merkbart utslag i morgen. Vi kom oss gjennom oppgjøret mot Flekkerøy, nærmest ved å skli rundt på ei skøyte i 90 minutter. Men dro uansett i land en komfortabel 4-1 seier og kan kose oss gjennom vinteren og se frem til storoppgjør mot Viking på Gjemselund 12-13 mars neste år. Flekkerøy var ingen match for KIL, og vi fikk samtidig gitt litt hvile til enkelte spillere. Men slike resultater som vi har levert den siste tiden bygger selvtillit. Noe det er greit å ha med seg mye av siden det fortsatt gjenstår mange kamper i årets sesong av samme type som det vi har i morgen. Kamper vi vare skal og må vinne, om opprykket vi alle ønsker og forventer skal bli en virkelighet litt senere utpå høsten.

Vi tror gutta leverer det som må til for å hente hjem nok en seier i morgen. Men vi tror også at Eidsvold TF kommer til å gi oss mer kamp enn det mange av oss kunne ønsket seg. KIL vil oppskriftsmessig ta en ledelse med 2-0 til pause, før Eidsvold TF kommer tilbake i 2. omgang med en redusering som skaper spenning mot slutten av kampen. Güven og Berg Pedersen står for våre mål i første omgang, mens Langrekken kommer inn og roer ned tynnslitte nerver med kampens siste mål. 3-1 til KIL, og jakten fortsetter neste helg borte mot Florø.

FORZA VINGER!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud