Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsdalen 1-3
14.11.2021, 13:00
Glasskula: Hødd - Kongsvinger
Tur til vesteled..


Det bodde en underlig gråsprengt en på den ytterste nøgne ø..

Terje Vigen bodde vel strengt tatt på Sørlandet, men det er nok av nakne øyer rundt Ulsteinvik og Hødd også. Til helga skal vi på tur til Vestlandet, det vil si jeg får ikke dratt selv om det var planen med langtur til Møre og Romsdal denne helgen. Men det kommer da en liten bataljon med KIL supportere for å støtte laget i denne kampen også.

Dette blir nok en veldig viktig kamp i jakten på opprykk. Vinner vi denne kan vi nok starte å pusse skoene og rense dressen før opprykksfesten, og skulle vi være uheldige å tape mot Hødd må vi nok utsette feiringen enda noen uker.

Hødd er jo en gammel traver i seriesystemet og Kongsvinger har møtt de hele 24 ganger. Fozzum.com har oppdatert sidene sine og statistikken viser at på Høddvoll har KIL 3 seiere på 12 forsøk, mens 4 har endt uavgjort og 5 tap. Vi må helt tilbake til 2008 for å finne en seier mot Hødd på bortebane.

Mange tenker nok at når de ser Hødd sin hjemmebane at denne har de sett før. Stadion og omgivelsene ble jo brukt som kulisser for den populære serien «Heimebane» hvor fotballklubben Varg herjet og som var kjent for sin standhaftige supportergjeng. Selv hadde jeg gledet meg til å følge Varg ut i Europa, men NRK bestemte seg for å legge ned produksjonen. Regner med at det også gikk utover Hødd og at ambisjonene om Europa er lagt på hylla.

Hødd er en klubb med lange tradisjoner, selv husker jeg tiden da Geir Hasund herjet for klubben før han gikk videre til Brann og Viking. Kongsvinger har hatt 4 spillere med fortid i Hødd. Faktisk har Victor Grodås spilt der. Det samme har Kim Deinoff, Magnus Myklebust og Fredrik Sjølstad.

Tidligere i år klarte Kongsvinger å slå Hødd 1-0 på hjemmebane, det jeg husker fra den kampen var at Hødd var mer opptatt av å slåss enn å spille fotball. De var stygge og grisete i de fleste dueller og skapte tilnærmet ingen sjanser. Men vi hadde uansett problemer med å få til vårt eget spill fordi vi møtte en så pass fysisk motstander. Vi må regne med en tøff batalje også borte, Hødd står i likhet med oss uten tap hjemme i år. Med da KIL står bokført med 7 seiere på Gjemselund har Hødd 6 seiere og 2 uavgjort.

Kula tør ikke å spå laget, nå på høsten hagler det med skader og karantener, kula tipper heller ikke målscorer denne gangen og det er rett og slett fordi Kula tror kampen ender målløst 0-0 og ett poeng til begge lag. Men Kula har tatt feil før ;-)Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud