Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
Glasskula: Elverum - Kongsvinger
Det er dags for slaget om Hedmark, kom deg til Elverum på søndag... transporten er gratis!

Det er duket for et realt nabo-oppgjør til helga. I en periode der HamSkam har hatt en lang og god periode i skyggenes dal, er dette dermed dagen da det handler om å bevise hvem som er det beste laget i Hedmark. Neste sesong kan den bataljen igjen stå mellom grunnbuksene fra Hamar og Hedmarks Stolthet KIL. Eller paradoksalt nok mellom grønnbuksene og denne helgas motstander Elverum hvis alt går til skogs de siste 4 kampene.

Kampen på søndag står mellom historisk sett gigantiske Kongsvinger og langt mindre meriterte Elverum. Elverum rykket opp i Obos i fjor etter en solid sesong i 2. div. Begge lag har spilt på Ullevål i løpet av de siste 12 månedene. KIL tok seg til cupfinale og brøt dermed en barriere. En barriere var det også da Elverum i år uventet slo Glimt borte i Bodø i 3. runde i NM, og tok seg til 4. runde for første gang der de tapte 1-0 for Vålerenga. (For øvrig i det som var Osloklubbens nest siste kamp på landslagsarenaen før nye stadion på Valle ble tatt i bruk).

Årets KIL-sesong har vært en gedigen nedtur. Høsten har ikke vært det den pleier å være for laget i rødt og hvitt, og den stabiliteten vi har ventet på har uteblitt. KILs siste fem kamper har endt med 3 tap, 1 seier og 1 uavgjort. Og i den siste kampen før landslagspausen nå klarte man på uforklarlig vis å tape 3-0 borte mot bunnlaget Arendal.

Elverum på sine fem siste har 1 tap, 1 seier og 3 uavgjort. De presterte å vinne 5-0 hjemme mot Arendal nylig, så at det kan bli mer spennende enn vi liker det er klart. Formmessig ligger i hvert fall Elverum hakket foran.

Denne kampen er et være eller ikke være for Elverum. Med seier har de et håp om ny kontrakt. KIL er med seier nesten sikret ny kontrakt, så begge lag har virkelig noe å spille for. Hvis man som spiller ikke blør for drakta i en slik kamp da kan man finne på noe annet å gjøre.

Hovedsponsor Sparebank1 Østlandet har sponset gratis busser til denne kampen. Da du i tillegg får både baguette og brus/kaffe om bord burde det ikke være noen unnskyldning for folk å holde seg hjemme. I en så viktig kamp kan publikum faktisk være med å bikke det riktig vei. Med minnene fra i fjor høst fortsatt sterke og klare, så burde det i ærlighetens navn være stappfullt av Kongsvingerfolk i Elverum på søndag. Ta fram Cupfinaleutstyret og gå mann av huse. For denne kampen skal KIL vinne!

Elverum har ekstremt mange uavgjorte kamper i år. De har ofte ledet kamper, men gitt fra seg seieren mot slutten. Det kan se ut som de hvite og svarte har fått litt blod på tann på tampen av sesongen. Lokale Jonas Enkerud har begynt å score flere mål. Trener Tore Fossum, som også var innom KIL i sin tid, kjenner nok helgas motstander svært godt. Det mobiliseres voldsomt lokalt i Elverum for å få folk til å komme på kamp. De har invitert lokale bygdelag og oppfordrer folk til å gå mann av huse. Det er også første kamp der det nye taket til sittetribunen er ferdig på Elverum Stadion. Byens håndballag er virkelig i siget om dagen med seiere både i serien og i Champions League. Det kan inspirere de hvite og svarte. La oss håpe at Elverum fortsatt forblir en håndball-by etter denne kampen.

Hvem som får tillitt av Hans Erik Eriksen er det vanskelig å tippe. Endringer har det stort sett vært fra kamp til kamp. Det vi vet er at Fredrik Pålerud er ute for resten av sesongen. Martin Vinjor har vært god for G18 landslaget. Ellers så bør vel spillepausen ha leget noen småskader på folk. En som er tilbake i klubben for tredje gang er Mame Niang. Det er vel tvilsomt om han starter, men at han kommer innpå i løpet av kampen er nok trolig.

Glasskula tror det blir en steintøff kamp. Elverum scorer først. KIL hever seg og spiller som så ofte før godt fotball, og greier til slutt å score både et og to mål. Dessverre putter også Elverum mot slutten.

Det hele ender 2-2.