Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Kongsvinger - Bodø/Glimt
HURRA, det er endelig høst!

Jeg har alltid likt høsten. Jeg liker også våren med lysere kvelder og fuglekvitter, hvitveis og norske flagg. Sommeren kommer med grilling og ferie, gressklipping og rødbrent hud. Og vinteren kan være fin med isroser på ruta, skiturer og 12 timers sportssendinger. Men om høsten faller alt på plass igjen…. Hverdagsrutiner, lange innekvelder med musikk, film og bøker, og det viktigste….KIL er i form.

Det har vært en tøff sesong sett fra tribunen. Kritikken har haglet. Og det har ikke vært mye moro egentlig. Men så. Gutta ser ut til å kjenne høstlufta akkurat som undertegnede. Og det har en fin tendens til å gjøre noe med Hedmarks Stolthet.

Etter en knusende 6-1 seier mot Jerv forrige helg var det spennende å se om det var et blaff eller om poengfangsten skulle fortsette borte mot Åsane. Heldigvis klarte KIL å vise styrke og samhold som gjorde at de ledet komfortable 2-0 før dommeren ville gjøre det litt spennende ved å dømme en tvilsom straffe til Åsane. Erik Huseklepp ekspederte den i nettet bak Lillevik før dommeren blåste for 45. Samme mann utlignet til 2-2 i andre omgang, og det så litt stygt ut. Heldigvis kjempet KIL som et lag og det ble Maikel som fikk æren av å bli matchvinner med et hodestøt 10 minutter før slutt.

Neste kamps motstander er den suverene serielederen Bodø/Glimt. De har i skrivende stund 11 poeng ned til lag nummer to på tabellen Start. Riktignok med en kamp mer spilt. De har imponerende 4-0 H, 0-4 B og 5-0 H i de siste tre kampene og ser ut til å være i superslag og nærmest klare for tippeligaspill allerede.

KIL tapte riktignok i Bodø i vår, men spilte en meget god kamp og viste at de ofte er best mot de antatt beste lagene. Denne kampen blir derfor den store testen for om høstformen har kommet. Det er likevel liten tvil om at Bodø/Glimt er favoritter selv på Gjemselund. KIL må spille på sitt absolutt beste for å få med seg 3 poeng i denne kampen.

Glasskula tror at det blir knalltøft å slå gutta fra nord, men KIL har sjans på poeng i denne kampen. Det er tross alt høst.