Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Kongsvinger - Ranheim
Poengene kommer på rekke og rad for KIL i høstsesongen, vil det fortsette også på søndag?

Laget har vist solid form og har ikke tapt på seks kamper. Onsdag toppet det seg med seier over tabelleder Kristiansund. Søndag venter Ranheim som ser ut til å ha kollapset og styrer rett mot Postnord-ligaen.

Glasskula er godt pusset. Onsdag så vi at KIL ville vinne 3-1 mot Kristiansund. Vi fikk nesten rett. KIL vant 2-1. At det skulle komme en seier til KIL var det ikke mange andre enn Glasskula som hadde sett komme.

KIL leverte en solid 2.omgang mot Kristiansund, mens de første 45 minuttene var heller svake. Men seieren var et bevis på en blanding mellom solid og imponerende moral, og en liten dose flaks. Så fornøyd var Pimenta med seieren at han tok fart ut av startblokka, spurtet i reine Ben Johnson-stil tvers over banen, med jakka halvveis på, bort til Conny Månssons mål for å feire 2-1 målet til Güven sammen med resten av spillerne. Så imponert var dommeren over spurten at han innvilget Pimenta en kamps hvile på tribunen.

KIL har ikke tapt siden 3. juli da vi tapte 3-2 borte mot Jerv. Søndagens motstander Ranheim er på full fart ned i nedrykksstriden. Laget står med 4 strake tap i OBOS-ligaen. Søndag tapte laget 2-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Det gjør at laget ligger på 11. plass med 25 poenget. Trønderne sliter defensivt og det er kun Bryne og Raufoss som slipper inn flere mål enn Svein Maalens menn.

Det er med andre ord et lag fullt av selvtillit som tar imot Ranheim på søndag. Vi tror KILs største utfordring blir dem selv. Nå er det viktig å holde fokus og ikke tro at seire kommer uten at man legger ned en solid innsats.

Kampen mot Kristiansund viste at Pintos form er i anmarsj. Han holder lenger og lenger, og levert et solid innhopp. Vi ser ikke bort fra at Holter må gi fra seg plassen til den tidligere Champions League-spilleren.

Vi gleder oss til å ta imot KIL etter ranet på Vestlandet, og skal heie laget frem til nok en seirer. Vi tror KIL-spillerne holder fokus, skaper mange muligheter og fortsetter der de slapp onsdag. Glasskula tror KIL vinner 4-0 og fortsatt henger med i kampen om direkte opprykk.