Forrige kamp
Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
Glasskula: Kongsvinger-Raufoss
For en gedigen nedtur sesongåpningen ble. 3-0 tap mot dumpekandidat Åsane, hadde de færreste sett for seg. Selv om tapstallet var noe i overkant, var 3-poengeren til bergenserne fullt fortjent.

KIL var gode de første 30 minuttene etter at Åsane scoret. 2.omgang var helt natta. Ingenting stemte for KIL. Det er ingen vits å skylde på en dårlig bane. Den var like dårlig for begge lag. Tapet skyldes god gammeldags undervurdering.

Glasskula tror spillere og trenere fikk seg en stor vekker; Man tar ikke lett på OBOS-ligaen. Denne lærdommen må laget ta med seg inn mot forberedelsene til helgens hjemmekamp mot Raufoss. For totningene er ikke noe dårligere enn Åsane.

Vi møter som sagt Raufoss i årets første hjemmekamp. I det som kommer til å bli en tøff og jevn serie møter vi tøff motstand i laget som rykket opp i fjor. Ikke vet vi hvorfor, men Raufoss klarte å beholde Rocky Lekaj som «halve» fotball-Norge jaktet i fjor. Mannen har scoret 99 mål på 102 kamper. Han vil være en konstant trussel mot KILs back-firer.

Raufoss kommer fra 0-0 i serieåpningen mot KFUM. Ifølge rapportene var det KFUM som var nærmest trepoengeren i kampen der Raufoss-keeperen var banens beste.

KIL-trener Luis Pimenta var en skuffet mann da vi snakket med han etter kampen i Bergen sist helg. Men portugiseren var klar på at KIL skulle slå tilbake. Det tror vi også laget klarer, og dermed opprettholder den fine seiersstatistikken fra fjorårets hjemmekamper.

I skrivende stund er det høyst usikkert om Güven spiller helgens kamp mot gamle-klubben. Güven skal ta MR av låret denne uken, fortalte Pimenta i gaten på Flesland.

Derimot bør våre siste nysigneringer endelig bli spilleklare. Grekeren kunne vi trengt på benken mot Åsane. Vi tviler på at han får starte i Güvens fravær, men tipper det er store muligheter for at han kommer innpå. Selv med keepertabbe i serieåpningen føler vi oss sikre på at Otto Fredrikson står søndagens kamp. Vi tror ikke Pimenta gjør andre endringer enn at Holter må vike for Wennberg.

Glasskula tror på en jevn kamp der KIL til slutt vinner 2-1. KILs målscorere: Dadjo og Ellingsen.