Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
Glasskula: Kongsvinger - Pors Grenland
Nr fem mot nummer seks på tabellen. KIL tar imot Pors Grenland.

Helgens motstander rykket ned fra 1.div i 2006 og har blitt værende i 2.div siden. De kom på andre plass bak Strømmen i 2009, men de siste sesongene har de havna rundt midten av tabellen. Pors fikk ingen drømmestart på sesongen med 1-3 tap hjemme mot Birkebeineren, men har plukket sine poeng etter det og ligger greit til på tabellen med 10 poeng. Pors Grenland's siste oppgjør var hjemme mot Asker, de lå tidlig under 0-2 men snudde til 3-2 etter at Stian Parkstad Johansen, Granit Shala og Ulf Riis scora hvert sitt mål i andre omgang. Laget har siden 2007 blitt trent av Brede Halvorsen. Vi må vel nevne at Halvorsen vant, da som spiller, cupgull med Moss i 1983. Er ikke så mye gull å hente på Gjemselund søndag, kun poeng. De skal bli igjen på Vinger.

KIL hadde en 0-2 ledelse borte mot Larvik men slapp inn to kjappe og måtte dra hjem med kun ett poeng. Ett poeng borte mot Fram Larvik er ikke dårlig, men man vinner ikke tøffe bortekamper med kun en god omgang. KIL var solide i første men gira ned i andre og slapp hjemmelaget inn i kampen igjen. På søndag er det kun ett lag som skal være på banen, nemlig hjemmelaget. Vi må slå hardt tilbake etter 1-3 tapet mot Birkebeineren og vise alle at på Gjemselund er det lite med poeng å få. Skal vi holde opprykksambisjonene i live må vi ihvertfall gjøre jobben på Gjemselund.

Kula tipper:
Bengtsson - Pålerud, Ovlien, Yabre, Skogsrud - Røer, Ellingsen, Berger, Emenike Ikwuazom - Solum, Ajeti.

Vi ser for oss at KIL går hardt ut og styrer det meste i starten men at spillet jevner seg ut etterhvert. Resultatet blir 2-0 til KIL. Solum og Ajeti putter hvert sitt.