Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Sparta Sarpsborg - KIL
Da er det klart for et "best langs Glomma" oppgjør. Og noen har noe å hevne...

Sparta Sarpsborg hadde sin første sesong noensinne på nest øverste nivå i 2006. Og de reddet plassen såvidt. Ikke minst takket være 6 poeng mot KIL i fjor. Hvordan KIL klarte å miste 6 poeng mot særpingene i fjor er ei gåte. Men i stedet for å dvele ved fjoråret er det bare å brette opp ermene og forberede seg til revansje!

Sparta ligger før denne serierunden på nedrykksplass, et sted de fleste regner med at laget blir værende. Etter en grusom start på sesongen har Særpingene skjerpet seg noe og tatt 11 poeng så langt.

KIL kommer fra en seriekamp mot Moss forrige søndag, med en fin seier. Men i midtuka ble det tap i cupen etter ekstraomganger mot Notodden. Noe som selvsagt sliter på laget. Hvor stor slitasje snakker man egentlig om? John Pelu er dessverre ute igjen. Bjarne K. Ingebrigtsen har reist tilbake til Lyn, mens kil.no kan rapportere om at det er spørsmålstegn ved både Månsson og Smolinski.

Glasskula både håper, tror og ber om at de to sistnevnte blir klartert til kamp søndag. Dermed plukkes disse 11 ut:
Månsson - Kamark, Ryen, Guiomar, Smolinski - Berg Hansen, Førsund, Stormoen - Sylling Olsen, Samuelsson, Torp

Kampen åpner med et friskt hjemmelag som setter press på KIL fra start og tar en tidlig ledelse 1-0. Men kampen jevner seg etterhvert litt ut og Sylling Olsen utligner før pause. I 2. omgang kommer et skjerpet KIL lag på banen og Berg Hansen sikrer KIL ledelsen et kvarter ut i 2. omgang. På slutten av kampen tar Sparta mer og mer over og KIL kommer til å være veldig slitne. Men man rir unna den siste stormen og haler inne en 2-1 seier.