Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
KIL - Moss
Jørn Karlsrud får igjen møte tidligere arbeidsgiver. Dog får han ikke drive Mosseforsvaret til vannvidd denne gangen.

Kampene kommer nå så tett at selv ikke glasskula "forutså" Sogndal kampen. Men glasskula er nå igjen på sporet og henger forhåpentligvis bra med resten av sesongen.

KIL-Moss! Dette har vært to lag som har fulgt hverandre opp gjennom årene. Hjemme på Gjemselund har KIL og Moss møtt hverandre 15 ganger. Første møte var faktisk i 3. runde cupen i 1976. Dette var som kjent noen år før KIL ble et topplag, noe også resultatet skulle tilsi: Kil 0, Moss 10!!

De andre 14 gangene disse to har møttes på Gjemselund har det vært som noe mer likeverdige lag i samme divisjon. På hjemmebane har KIL i serien vunnet 9, en uavgjort og KIL har tapt 4 ganger.

Stakkars KIL supportere har måttet inhalere Mosselukta ikke mindre enn 17 ganger. Første gang i 1980, nok en gang cup og 3. runde, ting normaliserte seg litt og Moss vant "kun" 3-1 på Melløs. Ellers har Moss et ganske godt tak på KIL på Melløs. Men kvartfinalen i 1996 framstår som en av de største KIL klassikerne noensinne. Busskonvoi med KIL supportere sørget for en meget god stemning blant de røde. Og Jørn Karlsrud var ikke akkurat noen festbrems den kvelden han heller. Moss tok ledelsen 1-0 i det 17. minutt ved en ung Martin Andresen. Trym Bergman utlignet rett etterpå før det var duket for KILs egen assistenttrener Karlsrud i hovedrollen. I det 42. minutt sendte han KIL i føringa. Moss utligna igjen i 2. omgang, men i det 85. minutt bestemte Jørn seg for at KIL skulle videre i cupen og avgjorde kampen så den røde horden tok fullstendig av på Melløs!

Moss har de siste årene også holdt seg på nest øverste nivå. Årets Mosselag er trolig det beste på noen år og de har meldt seg på der oppe i opprykkstriden. Kyndig ledet av tidligere høyreback på KIL, Geir Bakke. Moss har skumle hensikter og kan fort henge med i toppen sesongen ut. Dessverre med Fredrik Eriksen kun som 2. valg på keeperplassen for tiden.

KIL har svingt noe mer så langt denne sesongen. Men på sitt beste har man helt klart vist et stort potensiale. Når det gjelder laget er det vel ikke helt sikkert at Pelu og Sylling Olsen er klare, men det er heller ikke umulig. Glasskula forutser at begge disse blir klargjort men at kun en av dem starter kampen.

Disse 11 blir valgt mot Moss:
Månsson - Guiomar, Førsund, Ryen, Smolinski - Berg Hansen, Stormoen, Fremming - Pelu, Samuelsson, Torp

Glasskula tror at et revansjesugent KIL lag verker etter å vise seg fram hjemme på Gjemselund og går ut i den gamle 4-3-3 formasjonen med to indreløpere. Samt at man ønsker litt mer offensive backer, noe som dytter Guimoar ut på backen på bekostning av Kamark. Og Førsund flyttes ned igjen som stopper. Slik får man brukt Guiomars fart langs backen offensivt.

Et hissig KIL lag kommer til å gå tøft ut og sjokkere Moss litt. Tidlig 1-0 ledelse ved Pelu, etterfølges av utligning fra et meget godt Moss lag. 1-1 står til pause. 2. omgangen blir veldig jevn med to villige lag. Men flere mål blir det ikke og KIL får med seg et viktig og fortjent poeng.