Neste busstur
Stabæk, Nadderud
04.05.2024
KIL J16 er Norgesmestere!
For første gang i historien har et KIL lag blitt Norgesmestere. Dette klarte KIL sitt Jenter 16 lag i klubbens første Cupfinale noen gang. De møtte Tertnes og vant 5-1 hjemme på Gjemselund.

KIL supporter Sivert Opsahl Gjermshus uttaler seg enda en gang:

- Søndag den 9. oktober 2011 har blitt en historisk dag innen Kongsvinger Fotball. Klubben har nå vært i sin første cupfinale gjennom hele den lange historien. Det var KIL sitt Jenter 16 lag som var så flinke at de klarte å kjempe seg til den. De skulle møte Tertnes. Selv om Tertnes kjempet veldig hardt hard klarte KIL sine jenter å kjempe hakket hardere og vant hele 5-1.

Det var en nokså kjølig oktober dag. Været var overskyet og kaldt, men det var nok over 600 stk som tok turen. KIL brukte ikke lang tid før de satte den første scoringen sin. Etter 8 minutter scorer Grue jenta Kristine Østmo Lonkemoen med en fin og hard avslutning. Og etter bare noen minutter senere scorer hun sannelig igjen! Så ebber kampen ut litt i midtbane pasninger og passivt spill, men etter 24 minutter scorer Cecilie Dekkerhus. Mer skjer det ikke før pause og lagene går til pause ved stillingen 3-0.

Så kommer lagene på banen igjen etter en 15 minutters pause. Det som skjer da er at Tertnes virkelig har fått blod på tann og kjemper godt for en redusering. Det får de betalt for etter 14 minutter med kjemping. Da scorer Lisa Fjeldstad Naalsund for Tertnes.

Så begynner KIL og presse hardt igjen, og etter 66 minutter klarer Pernille Sundby og drible seg igjennom alt av forsvart hos Tertnes. Hun kommer så alene med keeper og setter inn 4-1. KIL fortsetter presset sitt selv etter scoringen til Pernille. Det blir sjanser til KIL flere ganger. Noen blir også store. Så får endelig KIL uttelling for presset sitt med et mål av Nora Hansen etter 77 minutter. Så legges det til 1 minutt på Gjemselund. I det minuttet hoder KIL ballen i laget omtrent hele tiden.

Så blåser dommeren av kampen og jubelen er stor blant KIL jentene. De har nå klart å bli Norges beste J16 lag!

(Ida Bjørklund fra 80.)

KIL og Tertnes jentene får sine medaljer. Bildet er tatt av Sivert Opsahl Gjermshus.