Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
217 dager, 5 timer, 3 minutter
...

Ja så lang tid tok det fra da KIL forrige gang sanket inn 3 poeng på en dag, til de skulle gjøre det nok en gang. Da var det på bortebane mot Hønefoss, hvor det ble haraball og 0-5. Denne gangen ble det kanskje ikke like klar seier når man ser på målene (4-3), men når man ser på spillet kan man si det var haraball denne gangen også.

Det ble ikke akkurat publikumsrekord på gjemselund. Drøye 600 tilskuere hadde betalt seg inn for å se kampen. Man kan ikke annet enn å skylde på EM som legger kampene sine så dumt til. Av de som kom, var få av dem fra Sogndal. Man kan si nesten hele stadion var i ekstase i dag, etter kampen. Å se KIL sitt spill flyte så godt, var et savn de fleste har hatt siden forrige sesong.
«Er moro å få slått seg seg løs, og at ting stemmer», sa en fornøyd Olav Tuelo Johannesen etter kamp.

KIL hadde et overtak på Sogndal mesteparten av kampen, med noen få avbrekk nå og da. Men alikevel, med litt uflaks kunne kampen gått andre veien. Men å si at KIL vant på grunn av flaks ville vært feil. Det er vel heller slik at KIL vant fordi de ikke hadde uflaks. For seieren var helt fortjent.

Målene kom i denne rekkefølgen:
27. min – Olav Tuelo Johannesen (1-0)
32. min – (1-1)
47. min – Fredrik Nilsen (2-1)
51. min – Jonas Johansen (3-1)
66. min – Magnus Sylling Olsen (4-1)
68. min – (4-2)
88. min – (4-3)

1-0
Etter 27. minutter får KIL det første målet. Peter Samuelsson med målgivende passning, mens Olav Tuelo Johannesen putter den i målet. «jeg får en bra ball av «samen» (Peter Samuelsson), og vender perfekt. Da var det bare å putte den i det lengste hjørnet», sa målscoreren selv etter kampen.

[k]Olav Tuelo Johannesen putter ballen sikkert til side for keeper[/k]

[k]Samuelsson hadde den målgivende pasningen[/k]

2-1
Andre omgang har nettopp startet. KIL har sikkert fått høre noen kloke, men motiverende ord i garderoben. Stillingen står 1-1. 2 minutter ut i andre omgang har Sogndal en sjanse som Fredrik Eriksen redder på streken. Sogndal-supporterne mener ballen var inne, men resten av tribunen mener det motsatte.
KIL får uansett en contringsmulighet. Olav Tuelo Johannesen dribler seg rundt på høyresiden, en av mange «driblingser» denne kampen. «Ble kanskje litt for mange driblingser i blant, men det er moro når jeg får til», sa han selv.
Han sender ballen videre til Fredrik Nilsen, som er inne i feltet. Fredrik putter ballen pent i mål, og øker stillingen til 2-1.

3-1
Ikke lenge etter, i det 50. minutt, blir Magnus Sylling Olsen felt i 16. meteren til Sogndal. Det var ikke akkurat noen ren takling, og det er klar straffe. Jonas Johansen skyter straffen sikkert i hjørnet, og stillingen er da 3-1 til KIL.

4-1
Det tar ca et kvarter til før siste KIL mål. I det 66. minutt får Magnus Sylling Olsen en pasning fra Olav Tuelo Johannesen. Sylling Olsen klinker ballen inn i krysset, og øker ledelsen til imponerende 4-1.

[k]Sylling Olsen med et kjempeskudd i krysset[/k]

Sogndal klarer å få et kjapt mål etter dette. Ingen mister trua på første seier, men noen tenker kanksje tilbake på hva KIL før har klart når de har ligget under 4-1, og håper ikke det går andre veien. Stillingen står uansett 4-2 til KIL, en komfortabel ledelse.

Kampen ble litt spennende i de siste minuttene. Sogndal klarer å putte 4-3 målet i det 88. minutt, og mange frykter at de skal putte 4-4 målet også. Det meste av spillet foregår på KIL sin banehalvdel, og alle blir veldig lettet når dommeren endelig blåser av kampen. Den ender 4-3, en fortjent seier til KIL.

KIL tar nå en sommerferie i tre uker. Neste kamp er i Sandefjord, den 29. Juni. Om sommerferien kommer beleilig til, kan diskuteres. «Laget har hevet seg betraktelig. Sommerferien kommer på en positiv og negativ måte. Er bra med en pause for gutta, selv om vi er i en medgangsbølge akkurat nå», sa ihvertfall Olav Tuelo Johannesen etter kampen.

I pausen overrakte KIL supporterklubb (her ved Erik Bergerseter) en flaske cognac og en genser til Stormoen, som en slags hederspris.

[k]Bilder: Simen Næss Hagen[/k]