Neste kamp
Moss - Kongsvinger
20.07.2024, 16:00
Forrige kamp
Sogndal - Kongsvinger 2 - 0
22.06.2024, 17:00
Glasskula: Sogndal - Kongsvinger
En bråtur til Sogndal står for tur før det er ferie. Hvordan går det?


Da er det klart for siste kamp før det blir nesten en hel måned sommerferie på gutta. Så blir det store spørsmålet om vi tar ferie på tabelltopp som i fjor.

Etter en av tidenes fadeser sist helg, og hele 0-5 på hjemmebane mot Åsane, så er nå VIF bare poenget bak oss. Så kommer den store overraskelsen Egersund og Moss 2 poeng bak. Alle disse kan passere oss etter helgens kamper. Ikke at det er så viktig å lede serien til sommeren, det er hvordan tabellen ser ut etter 30. seriekamper som gjelder, som alltid!

Men vi drømmer om å rykke opp her inne i skogen. Og den drømmen har vært ganske så oppnåelig de senere årene. For 2 år siden spilte vi finalen i kvalifiseringen. Og i fjor rotet vi bort et direkte opprykk på fjas og vas etter sommerferien. I år henger vi med like godt som i fjor. Så det gjelder å ta de poengene vi bør og skal, for å gi oss selv så gode forutsetninger som mulig når høsten setter inn.

At vi fortsatt ligger på topp på tabellen føles litt merkelig. Spesielt etter stjernesmellene vi har hatt i tapene mot Stabæk og Åsane. Men det er samtidig også de eneste tapene våre. Så 2 tap på 13 kamper er til å leve med. Men skal du rykke opp så bør du ha full pott på hjemmebane mot motstandere som Egersund, Raufoss og Åsane. Uavgjort på bortebane er ofte greit nok. Men i år føler vi vel at vi surret bort mulighetene til full pott også i kampene mot Lyn og Ålesund. Du får kanskje si det fornøyd med poeng slik kampen utviklet seg i Ålesund. Men det skal egentlig være umulig å ikke vinne en kamp hvor vi skaper 20 store sjanser, og knapt slipper til noe. Men slik er nå fotballen bare, noen ganger..

Så.. Vi ligger fortsatt på topp, men avstanden til de bak kunne og burde vært langt større.

Sogndal borte altså.. et lag vi etter hvert har møtt veldig mange ganger. Og det er sjeldent noe gøy å møte dem på bortebane. 19 kamper har vi spilt i Sogndal, og vi har tapt 16 av dem. Aldri har det endt uavgjort der borte, så vi står med 3 seiere. Det sier seg selv, dette er en av våre hardeste nøtter å knekke hvert eneste år på bortebane. Og det blir neppe noe enkelt heller på lørdag.

Legenden Tore Andre Flo styrer som vanlig spakene der borte og Sogndal er alltid en klubb som ønsker å kjempe om opprykk fra Obosligaen. Men i år, som foregående år, så føler de nok ikke at de har kommet helt opp på ønsket nivå. Ser vi på resultatene deres så langt i år så spriker det veldig fra sterke til svært svake kamper. Litt som oss egentlig. Men de ligger bare 4 poeng bak oss på tabellen, så vinner de på lørdag er det nærmest dødt løp når vi er nesten halvveis i årets sesong. Så mye mer er det vel egentlig ikke å si om morgendagens motstander. Vi vet at vi får nok å henge fingrene i. Det vil i tillegg bli en kamp med mye folk på tribunene. Lerum-cup i fotball for barn holdes også denne helgen, og mange av barna vil bli å finne på tribunen under kampen.

Så hva med oss selv etter sist helgs mageplask? Ikke helt heldig å be inn hele byen til dans med gratis inngang og stor ståhei, for så å se ut som om ferien var godt i gang allerede hos som skal levere varene ute på matta. Det kan ikke være så lett å få snudd dette på noen få dager, men vi får håpe Wennberg og hans disipler har utført mirakler på treningsfeltet denne uka. Det må opp mange hakk skal vi kunne håpe på poeng borte mot Sogndal.

Å tippe lagoppstillingen til KIL i år har vist seg å være vanskelig siden det endres på laget stadig vekk. Nilsson, som har vært veldig god i år, er dessverre fortsatt skadet. Holme har vi ingen info på, men vi håper han er tilbake på banen. Güven er med i troppen vet vi, men om han får starte eller om de velger noen annen på topp er helt i det blå. Viktigste blir uansett at hvem enn som starter, så må de være klare for å gå i krigen og yte maks innsats i 90+ minutter, før de alle kan ta seg noen uker velfortjent ferie.

Restultat på lørdag? Vel.. med tanke på historikken vår i Sogndal, og hvordan vi så ut senest på søndag.. det blir dessverre ikke mulig å tippe noe annet enn tap dessverre. 3-1 til Sogndal :-(

MEN… gutta, motbevis oss gjerne :-)
Del på facebook
Kommentarer


Ja, det ble en liten feil her :D
Av Raggen på 24.06.2024 - 09:52:11

Uavgjort i Sogndal kom ifjor den. 3-3 😊
Av vanadium på 22.06.2024 - 08:32:27

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud