Forrige kamp
Kongsvinger - Levanger n - n
Glasskula: Kongsvinger - Bryne
Nå skal det f… meg revansjeres! I fjor var hjemmetapet mot Bryne noe av det pinligste vi har sett på Gjemselund på lang tid. Skal Bryne også i år ødelegge for et KIL-lag som endelig har fått opp dampen.

Det endte superpinlige 1-3 i fjor da Bryne gjestet Gjemselund. Alle, absolutt alle, inkludert de mest pessimistiske KIL-supporterne øverst på felt J forventet plankekjøring.
Det ble et gedigent mageplask og to utvisninger. Rutinerte spillere som Krogh Gerson og Strømberg var aldri påskrudd. Dreit seg ut, skyldig i baklengsmål og begge tildelt fortjente røde kort.

Bank i bordet. Vi skal ikke ha noen reprise når Brynes menn kommer på besøk på lørdag. Vi skal ha revansje!

KIL kommer fra en solid, og kanskje ikke overraskende, 2-0 seier borte mot Sandnes ULF. Nå har KIL hatt bra kontroll på Sandnes borte i flere år, og alt så veldig bra ut etter de første 45 minuttene tidligere denne uka. 2-0 sto det på måltavla da lagene gikk til pause. De fleste hadde regnet med at KIL-toget skulle fortsette å dundre fremover etter pause. Slik ble det ikke. Toget roet ned, og Sandnes kom inn i kampen. Dermed ble det en jevn 2.omgang, til tross for at KIL hadde relativt god kontroll.

Lørdagens motstander må sies å ha prestert noe over evne hittil i år, og innehar i skrivende stund den første kvalikplassen. Bakover har Bryne vært bunnsolide. Kun 8 baller har laget hentet ut av eget nett i år. Til sammenligning har August Strømberg sett 20 baller gå i mål bak seg. Kevin Knappens menn har ikke vært like gode fremover. 12 mål er det blitt i år. Med andre ord er det fortsatt tradisjonell Kevin Knappen-fotball som gjelder på Jæren. Laget skal forsvare seg, og banke ballen oppover.

Så er spørsmålet om gampefotballen skal sette kjepper i hjulene på Hedmarks Stolthet. Fort Gjemselund har ikke vært spesielt stødig i år. 2 uavgjortkamper, mot henholdsvis Raufoss og Egersund, er ikke bra nok på det som i mange år var en fryktet arena. Dog har vi 3 seire i år og ingen tap.

Hva som har lugget hjemme er noe uklart. Men Johan Wennberg har vært glad i å rullere på mannskapet, til stor frustrasjon hos supporterne. KIL har også til gode å spille 90 minutter propagandafotball. Det har stort sett vært en god og en dårlig omgang. Kanskje med unntak av Start-kampen.

Det er ikke meldt om nye skader i Kongsvinger. Hva som er status på Krogh Gerson vet vi ikke, men Holtan begynner å nærme seg god gammel form. 6 mål i sist b-kamp er sterkt, til tross for at det er nivå fire i norsk fotball. Vi må nok skuffe KIL-fans som forventer å se Holtan fra start mot Bryne. Til tross for målras for b-laget, så trenger sørlendingen fortsatt noen flere kamper i beina.

Espen Nystuen har gitt KIL-fansen noen solide signeringer i år. Haren, Williams, Orri og Nilsson har levert solid så langt i år. Danske Haren fremstår mer og mer som den nye poengkongen i OBOS. Etter min mening har Haren og Nilsson vært KILs klart beste de to siste kampene. Rutinerte Nilsson er viktig å ha på backen. For det blir dessverre mye å rydde opp når mannen lenger frem på siden, Williams, ikke er like god til å forsvare når vi mister ballen.

Glasskula er spent på utfallet av oppgjøret på Gjemselund. Vi frykter en kjedelig kamp der KIL presser på mot Brynes forsvar i store deler av kampen, mens motstanderen banker ballen oppover så fort de får muligheten. Det kan føre til at frustrasjonen brer seg. Vi tror Bryne kommer til Lunden for å satse på å kontre inn en seier.

Men poengene blir ikke med til fjøsene i steinrøysa på Jæren. Vi tror Moberg gjør jobben, og sikrer 1-0 og dermed legger vi Bryne enda noen poeng bak oss på tabellen.