Neste kamp
Moss - Kongsvinger
20.07.2024, 16:00
Forrige kamp
Sogndal - Kongsvinger n - n
22.06.2024, 17:00
Glasskula: Kongsvinger - Raufoss
To be, or not to be..


OK, det er kanskje tidlig å si at det er avgjørende for sesongen hvordan morgendagens kamp mot Raufoss ender, men skal vi være med i toppen og kjempe om opprykk, så må kamper mot lag som Raufoss på hjemmebane vinnes!

Obosligaen er like kokos i år som alle tidligere år. Vi får vel si at vi før forrige helg hadde fått en god start på årets sesong. Tabelltopp hadde vi, selv om vi nok kunne følt at vi kunne hatt mer poeng og tatt seiere også mot Lyn på bortebane og Egersund hjemme. Derimot burde vi kanskje ikke forventet seieren vi fikk borte mot Levanger. Slik sett har vi vel omtrent samlet inn det antall poeng vi skal og bør ha til nå i sesongen. Da er også sist helgs tap mot Stabæk på bortebane medregnet… kan ikke forvente seier på Nadderud.. der har ikke KIL vunnet siden tidlig på 70-tallet på nivå 3!

Morgendagens motstander er altså Raufoss. Laget som klorer seg fast i Obosligaen år etter år, og til tider er som en irriterende klegg å ha med å gjøre på fotballbanen. De fikk en litt trang start på året med kun 1 poeng på årets 4 første kamper. Derimot har de vunnet de 2 siste rundene, og spesielt 1-4 på bortebane mot Aalesund er imponerende. Raufoss har i tillegg hengt med i cupen helt til nå på onsdag. Mens vi klarte å kåle det til mot Kjelsås i 2. runde i NM, så tok Raufoss seg videre ved å slå Skeid. Deretter tok de en ny sterk seier i runde 3 mot Ranheim på bortebane, før det hele tok slutt nå på onsdag mot Fredrikstad på hjemmebane.

Dette betyr at Raufoss skal ut i sin 5. kamp på 14 dager, nå i morgen. KIL på sin side nedprioriterer NM, og har dermed klart seg med 2 kamper mindre i samme periode. Det er vel dermed opplagt at friskere bein hos våre gutter bør gi tellende resultat i vår favør på Gjemselund i morgen?

Som nevnt så ble det etter hvert en skikkelig stjernesmell for oss sist lørdag borte mot Stabæk. En litt merkelig kamp hvor vi styrer så å si alt fra start av kampen. Men når så Stabæk tar ledelsen, etter det som både ser ut til å være 8 meter offside, og en Strømberg på bærtur, så går rullgardinen fullstendig ned. 5-0 og rødt kort på Holter er det vi får med oss i sekken hjem til Kongsvinger. Dette må vi bare få børstet av oss så raskt som mulig, og da vil det forhåpentligvis passe oss bra å møte trøtte bein med løskrutt fra «Nammo-land».

Med Holter ute av laget så blir det spennende å se hvem som starter morgendagens kamp for KIL. Spesielt spennende blir det å se hvem som velges fra start som spiss. Holtan må vel snart være klar for startoppstillingen? Güven trives normalt ganske bra når motstanderen heter Raufoss.. Og når kan vi forvente å få se Gerson, Lysgård og Gjerstrøm tilbake på banen? Mange ubesvarte spørsmål vi kunne tenkt oss å få en oppdatering rundt. Kanskje får vi svar på noe av dette på Gjemselund i morgen. Seier blir det, så kom deg på kamp 😊

Selv med fjorårets fadese i kampen på hjemmebane mot Raufoss friskt i minne, så har vi tro på at den ekstra hvilen vi har fått de 2 siste ukene vil gjøre utslag nå på lørdag..

Friske bein Vs Trøtte bein 3 - 1
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud