1 down, 3 to go – Kapittel 2

Kapittel 1: Slå Sandnes Ulf på bortebane, 0-1, UTFØRT!
Kapittel 2: Slå KFUM på bortebane, tirsdag 8. november kl 18.00
Kapittel 3: Slå Start på bortebane, søndag 13. november kl 17.00
Kapittel 4: Playoff finale over 2 kamper mot nr 14 i Eliteserien, Starter med bortekamp onsdag 16. november kl 18.00, avslutter med hjemmekamp lørdag 19. november kl 16.00.

Som vi spådde, Sandnes Ulf borte var et hinder vi regnet med det ville være mulig å passere. Noe vi også gjorde 😊

Det som kanskje var mer uventet var måten vi gjorde det på.. Vi spilte rett og slett fletta av dem i første omgang. Etter årets 2 siste kamper i serien ble vi brått litt usikre på hvor laget stod etter et par meget slappe opptredener mot Skeid og FKK. Vi snakket litt i forrige Glasskule om at gutta kanskje hadde hvilt seg litt for å stå bedre rustet når alvoret skulle starte i kvalifiseringen, og det kan nesten se ut til at vi hadde rett.

KIL gikk rett i strupen på bortelaget, med høyere press enn vi har hatt mot noen motstander på år og dag. Overraskende både for oss, og trolig også for motstanderen. I målprotokollen hjalp dessverre ikke dette høye presset stort etter at de første 45 minuttene var unnagjort. Udyktighet foran mål, uflaks og dommere som ikke hadde pusset brillene gjorde at omgangen endte 0-0. 2. omgang ble langt tettere og jevnere, men gutta kriget seg gjennom kampen og Taylor kom inn og ble dagens frelser med en vakker liten finte og en klinisk avslutning opp i høyre kryss.

Paradoksalt nok kom Taylor inn på banen for en skadet Guven, som avsluttet kampen med å spille ganske lenge med brudd i ankelen. Guven var on fire i 1. omgang og stod bak flere gode angrep. Burde fått minst 1 straffe, og pådratt motstanderen opptil flere kort. Nå er sesongen over for hans del. Det er godt å se at vi kan hente inn nye folk fra benken som både bidrar og avgjør kamper, men det blir noen spennende uker fremover. Guven er 37 år ung, høres ut til å være motivert for videre spill selv, selv om han også er på full fart inn i restaurant-bransjen i Kongsvinger, men hva gjør KIL i forholdt til neste år? En æra i klubbens historie kan være over..

KFUM er altså neste stopp på veien mot Eliteserien. En klubb som de siste årene har etablert seg på øvre halvdel av Obosligaen og begynner å bli rutinert i forholdt til kvalifiseringsspill til Eliteserien. Vi skal bare 3 år tilbake i tid for å finne sist gang vi møtte dem i tilsvarende oppgjør i kvalifiseringen. Også den gang på bortebane i lekegrinda til Vålerengens IF. I 2019 tapte vi det oppgjøre 2-0, det er med andre ord klart for revansje.

KFUM er et lag som ønsker å spille offensiv fotball med mye raske tekniske spillere på banen. Det blir interessant å se hvordan Mæland og hans kompani legger opp taktikken til dette oppgjøret. Vi filleristet dem for noen uker siden på hjemmebane i hallen. Kontret dem rett og slett i senk og vant komfortabelt 3-0. Kunne fort vunnet mye mer også. Trolig har KFUM lært av denne kampen. Men det er jo ikke så lett å vite hva du kan forvente når du møter KIL om dagen, som spesielt 1. omgangen i Sandnes viste. Vi har mange strenger å spille på.

Det er på forhånd en ganske uviss og åpen kamp vi har i vente. Men som torsdagens kamp viste, spiller vi på vårt beste så skal det absolutt være mulig å ta seg videre også fra dette hinderet i kvalifirseringen.

Med Guven ute av laget blir det også spennende å se hvordan lagoppstillingen vår blir fra start. Vi vil tro alle de øvrige som startet mot Sandnes også får fornyet tillit på tirsdag. Men hvem tar plassen til Guven? Går Taylor rett inn fra start? Velger de å heller starte med Langrekken eller Brage?

Uansett hva de lander på så blir det viktigste å ta med innsats og vilje fra torsdag videre til morgendagens oppgjør. Har vi det med oss mot KFUM så har vi stor tro på seier nå også. Bringaker kommer til å løpe inn vårt ledelsesmål, Langrekken får omsider lønn for alt strev og dobler ledelsen mot tampen av kampen. KFUM får et trøstemål på overtid, uten at det hjelper dem nevneverdig.

KIL vinner 1-2 borte på Intility.. det er bare å starte planlegging av tur til Kristiansand kommende helg 😊