Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsdalen 1-3
14.11.2021, 13:00
Glasskula: Kongsvinger - Senja
Møter vi Senja-trollet på nytt?


Det første oppgjøret mellom Kongsvinger og Senja vil gå inn i historien som en av årets mest bisarre kamper.
Glasskula skal ikke ta hele historien på nytt, men det er vanskelig å glemme kampen som endte 3-3 og som hadde absolutt alt. Kampen viste KIL på sitt aller beste og aller verste. Den viste også at Senja kan leke som nøkken ved vannkanten på en god dag. Plutselig griper de tak i beinet ditt i et uoppmerksomt øyeblikk, og trekker deg ned i myra.

Senja er gode på én eneste ting; det er å ligge lavt og sentre oppover mot hurtige offensive spillere.
Vi har fått erfare hva det kan føre til i øyeblikk hvor konsentrasjonen svikter. På Gjemselund må vi sørge for at dette trollet sprekker så fort som mulig.

Forrige serierunde gjestet KIL Ulsteinvik i det som skulle bli en av årets mest intense kamper. Til tross for et stort trykk fra hjemmelaget, så stod de staute tømmerhoggerne imot vindkastene på den forblåste øya. Det endte 0-0, noe Kongsvinger skal være mest fornøyde med. KIL dominerte sin hjemmekamp mot Hødd og vant 1-0. Hødd dominerte sin hjemmekamp mot KIL men klarte aldri å få ballen i mål.
Det er slik som skiller de beste fra de nest-beste etter 17 serierunder, og det spiller liten rolle hva «en og annen» forblåst øyboer mener om akkurat det.

Glasskula ser allikevel at vi ikke har hatt helt flyt i de siste seriekampene. Mot VIF 2 var vi overraskende tafatte foran mål og pasnings-feilene florerte. I topp-oppgjøret mot Hødd klarte vi ikke å skape en eneste stor sjanse, noe som er uvant kost for et lag som skårer tre mål i snitt pr kamp. Det er viktig at intensiteten holdes oppe og at spillere (som muligens opplever en liten form-dupp) finner tilbake god-følelsen.

Det er også bemerkelsesverdig at det er delt ut 18 røde kort i vår avdeling, og at laget som leder soleklart, står for hele 4 av disse røde kortene (og halvparten av disse igjen kom i én enkeltkamp mot Senja). Da er det kanskje ikke rart at Glasskula sammenligner øy-laget med en av Senjas mest kjente turistattraksjoner.

Senja ligger forøvrig trygt plassert på sisteplass og står med kun én seier etter 17 serierunder. Det er vanskelig å skulle kritisere en klubb som har de forutsetningene de har. Senja spiller på det de kan best og det vil være KIL sin oppgave å underholde i denne kampen. Øya som ligger langs kysten ved Troms, er like vakker som en reklame fra Freia Melkesjokolade, men denne kampen tilhører laget fra de dype skoger.

Glasskula ser at Kongsvinger setter øksa i trollet og at sollyset på Gjemselund smelter bort de siste restene.
Kampen blir nok aldri noe Hans Børli-dikt, men vi ser allikevel to skåringer av Ludvig Langrekken og en straffe-skåring av Adem Guven.

Kongsvinger vinner 3-1.

Forza KIL!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud